top of page
sgneforre
Jazzprofil_hovedfoto-logo_Signe-Førre-1024x669.jpg

Signe Førre trio
m. Eivind Austad/ Raymond Lavik

Tredet
15/09  
• 21:00 

Vokalist, komponist og bassisten Signe Førre besøker Jazzklubben Volda Ørsta med sin trio, kor du møter Eivind Austad på piano og Raymond Lavik på trommer (vikar for Håkon Mjåset Johansen).


På denne konserten får vi høyre alt frå vakre ballader, jazz med full trøkk, behageleg bossa, klassikere frå swing-perioden samt folkemusikk frå ulike kulturar som Bulgaria, Nord-Makedonia og Serbia. Signe har laga nye jazz arrangement til folkemusikken med leikne detaljar og utforskande samspel med Eivind Austad som både har ein eksperimentell tilnærming, men også ein veldig vakker måte å tolke materialet på samt Raymond Lavik sine briljante solistiske eigenskaper som slagverkar. Han speler både eksplosivt og rått, samt strør på med lekre detaljar.

 

Signe Førre trio er med på å strekke grensane mellom etnisk musikk, folkemusikk og jazz, og skapar saman eit lydlandskap der kulturarv frå ulike land blir utforska og forent i improvisasjon og leikande samspel. Det er litt mystisk, men også spennande med masse ulike detaljar. Signe spelar tøffe bassrytmer mens ho syng stødig og vakkert på serbisk, bulgarsk, makedonsk og engelsk. Det blir også jazzklassikere frå swing perioden samt nokre av Signe sine komposisjonar. Signe har tidlegare fått omtalar der hennar konsertar har blitt beskrevet som magisk av Ringerikes blad, bladet Tysnes og avisa Hordaland og hennar basspel vart trekt fram som virtuost i avisa Hordaland sin omtale av konserten.

Den unge Førre høster også lovord for frå blant anna saksfongiganten Andy Sheppard:
"She is a totally natural musician and wonderful composer. Her improvisations and compositions have an expression and sensitivity particular to Norwegian jazz musicians."

Signe Førre - bass og vokal
Raymond Storaunet Lavik - trommer
Eivind Austad - piano

2023H_Dagny.jpg

Dagny m. Isiazz

Tredet
30/09 • 14:00

kr 100,- (medlem) / 150 ,-Kjøp billettar i døra

Omtale av Dagny m. Isiazz kjem snart... 

Dagny
SusanneLundeng_2023.jpg

Susanne Lundeng Duo

Tredet
19/10 • 21:00

Susanne Lundeng er en av Norges mest anerkjente folkemusikere. Med sine musikalske røtter i folkemusikken i Nord-Norge, har hun en særegen lyd som musiker, komponist, sanger og musikalsk fritenker.

Gjennom sitt forhold til kunstformen og de gamle tradisjonene som følger, har Susanne utviklet sin sound over tid og har fått stor aksept innenfor den internasjonale scenen.

I sitt samspill med jazzmusikerne Nils-Olav Johansen og Erik Nylander, utforsker hun musikken gjennom improvisasjonssamtaler, og i tekstene og melodiene skildrer hun selve livets dramatikk og dets innvirkning på både mennesker og landskap. «Følge» er Susanne Lundeng sitt 13. album og ble sluppet 27.januar 2023.

 

Hennes musikalske språk ligger trofast i dypet av den nordnorske urrytmen, en pulserende tre-takt med kraft og intensitet og folketonenes poetiske og melodiøse linjer. Her er langstrakte, malende musikalske bilder med fela som forteller og små sanselige betraktninger i tekstene, alltid nært tilstedeværende.

 

«Vi har med oss alle mennesker vi har møtt gjennom livet og jeg er et

ledd i en spille- og fortellerkultur og har med meg musikken, spelemenn

og minnene. Det opplever jeg som mitt følge» sier Susanne.

 

Til Volda kommer Susanne med Nils-Olav Johansen som duo, Nils-Olav Johansen er jazzgitarist og sanger som henter inspirasjon fra tradisjonell musikk fra hele verden i sitt musikalske uttrykk, og er kjent for sine virtuose improvisasjoner med umiskjennelig signatur. Han er ansatt som professor i jazzgitar på jazzlinja ved NTNU i Trondheim.

Dette blir dypt melankolsk, dempet, ømt og stormfult, vel møtt!

Besetning: 

Susanne Lundeng, vokal og fele

Nils-Olav Johansen, gitar

SusnneLundeng
Plakat-Sula-Swing-724x1024.jpg

Jazzkafé - Sula Swing

Tredet

21/10 • 14:00

kr 100,- (medlem) / 150 ,-Kjøp billettar i døra

Omtale av Sula Swing kjem snart... 

SulaSwing
zekrayati-web.jpg

Zekrayati

Tredet 3/11 • 21.00

Zekrayati
Uberjam

Omtale av Zekrayati kjem snart... 

Überjam.jpg

Jazzkafé - Überjam

Tredet

25/11 • 14:00

kr 100,- (medlem) / 150 ,-Kjøp billettar i døra

Omtale av Uberjam kjem snart... 

Tidlegare konsertar

funkups
Funkups_2023_Haust.jpg

Kjøp billettar i døra

Vi startar hausten og ein sesong med jazzcafear med ingen ringare enn FunkUps!
Her møter du lokale heltar som spelar litt jazz, litt blues, litt soul, litt funk - med andre ord ei fin blanding av alt som er godt! 

 

Få med deg sesongopning på jazzcafehausten, på Tredet så klart!

bottom of page