top of page

Jazzkaféar haust 2019

laurdagar

13-15

Volda Turisthotell

Laurdagen er ikkje den same utan jazz, og Jazzklubben er sjølvsagt her for å hjelpe deg. 

Utvalte laurdagar kan du få både jazz, kaffi og noko søtt til, på Volda turisthotell. Musikarane er stort sett lokale eller regionale og spelar musikk tilpassa kaféformatet.  Haust 2019 må du setje av fyljande laurdagar: 

21. sep

12. okt

02. nov

23. nov

14. des

Øyvind Lied

Møre Swing

Coffee Break Kvintett

Sula Jazzcompani

Isiass

Kristin Asbjørnsen

tirsdag 5 november

20:00

Rokken

kr 250 / 150  medlem  / 100 student

Traces of You

Kristin Asbjørnsen – vokal

Olav Torget – gitarer & vokal

Suntou Susso – kora & vokal

Kristin er ein av dei mest orginale og kritikerroste stemmer i norsk musikk gjennom dei siste 25 år. Henna kunstneriske uttrykk har møtt stor interesse, gjennom mangeårig internasjonal konsertvirksomhet. I fjor utkom Kristins siste album Traces Of You til strålande mottagelse.
 

Sangane åpna nytt terreng i Kristin son mangefasetterte univers. Med sterk meloditeft og poetisk lyrikk vevast gitarer, vestafrikansk kora og stemmer samen i eit særdeles vakkert og meditativt lydlandskap. Musikken bærer avtrykk frå vestafrikansk musikk, vuggesangar og kontemplativ, nordisk jazz.


Albumet tok utgangspunkt i sangar fra Kristins bestillingsverk “Traces of You” for Global Oslo Music i 2016. Utgivelsen blei etterfulgt av konsertar i Norge, Tyskland, Italia og Spania. Ein rekkje nye konsertar står for tur i Europa høsten 2019.


Sildrande afrikanske ornameneter står i leikande dialog med eit klangfylt gitarunivers. Kristins lyrikk er oversatt til vestafrikansk mandinka, i berørande samsang med Suntou. Sangane er som váre fornemmelsar; om livsavtrykk, nærvær og kjærleikens omdannelsar.
Kristin sin Traces Of You musikk og henna sin personlege tolkningar av afroamerikanske spirituals dannar ramme for komande konserter. Det er alltid ein stor opplevelse å høyre Kristin på scena, og det er duka for ein unik konsertoppleving med Kristin og henna to eminente musikere.

Om Kristin Asbjørnsen:


Kristin Asbjørnsen er ein av dei mest kritikerrosa stemmane i europeisk musikk gjennom dei siste 20 år. Henna kunstneriske uttrykk har møtt stor interesse, gjennom mangeårig internasjonal virksomheit. I 2013 utgav Kristin det kritikerroste soloalbumet ”I’ll Meet You In The Morning” (Universal/Emarcy) – som vidareførte henna mangeårige arbeid med afroamerikanske spirituals. I 2009 utgav Kristin ”The Night Shines Like The Day” og henna første soloalbum ”Wayfaring Stranger – A Spiritual Songbook” 2006 (som solgte til Platina) og ”Factotum” (Soundtrack-album – Charles Bukowski/Bent Hamer), markerte for alvor henna virke som sangar og låtskrivar internasjonalt. Kristin har hatt fleire større samarbeid med den sørafrikanske acappella gruppa Ladysmith Black Mambazo.

 

I ein årrekke har Kristin konsertert med pianist Tord Gustavsen, og ho har utarbeida konsertforestillingar i samarbeid med forfattar Hanne Ørstavik. Kristin var i mange år sentral i ensemblene Krøyt, Dadafon og Kvitretten. Kristin har vunnet Spellemannspriser, Alarmpris, Edvardpris, Kanon-pris (Beste Filmmusikk) og den Franske Mondomix-Babel Med Award for musikken sin. Kristin var bl.a utdanna frå jazzlinja ved Trøndelag Musikkonservatorium.  www.kristinasbjornsen.com

 

Kristin og Olav Torget har utvikla eit tett kammerspill gjennom mange års musikalsk samarbeid. Gitarspillet til Olav er i særklasse, uttrykket hans er blant anna utvikla gjennom mangeårig fordjupning i sør- og vest-afrikanske musikktradisjonar (særleg griot-musikk frå Senegal). Olav er ein flittig brukt gitarist i ulike pop/jazz/verdensmusikk sammenhengar. Han utgav eit solo-album "Suburban Jive" i 2007 til strålande omtaler og har også produsert ein rekkje album for ulike artistar. 

Suntou Susso er oppvokst i ein griotfamilie i Gambia og samansmeltar sin rike mandinka tradisjon med nye musikalske impulsar. Han har ein sterk lyrisk og groovy kraft, og er i dag ein mykje brukt koraspillar, perkusjonist og sangar i England. Han medvirka bla som koraspillar, sangar og komponist på den svenske ”Medan Vi Lever” filmen og spillar bla med Seckou Keita og i Ghazalaw ensemblet.
 

Sagt om albumet TRACES OF YOU:

Kristin Asbjørnsens nye plate er ikke bare tidløs, den virker også stedløs, og kan fort bli stående som en bauta i hennes musikalske univers Vårt Land 

”Kristin Asbjørnsen har kanskje aldri vært bedre. En øm, vakker og bevegende høytidsstund der tap, ulike livsavtrykk og den omskiftende kjærligheten besynges med inkluderende varme.” Aftenposten

"Fabelaktig miks av norsk og afrikansk" Dagbladet

"Når alt stemmer. Kristin Asbjørnsen kommer tilbake med et album der stemmer, sanger og strenge-instrumenter går opp i en perfekt helhet…”  Dagsavisen

"Spor av Verden.. Det er akkurat der, i disse små øyeblikkene, at verden blir litt lettere å forstå" Klassekampen   "Du Verden! … Kristin Asbjørnsen låter bedre, ektere og mer inderlig enn noen gang. Det sier ikke så reint lite."  Tor Hammerø - Musikk og Bøker "En flott innspilling fra en av Norges store vokalister!"  Salt Peanuts  "Bryter Grenser.. Kristin Asbjørnsen beveger seg i et dragende, finstemt og vakkert grenseland."  Hamar Arbeiderblad  "Som vuggesanger for Hjertet"  NTB Artikkel

"En musikk som forener sjeler fra Nord og Sør i et åpent rom der universell spiritualitet skinner, fritatt for alle dogmer. Litt etter litt når den inn til oss, vugger oss og styrker oss i vår kjærlighet til en oppriktig vev av kulturelle uttrykk som er vibrerende og delikat" (Qobuz , France)

"Hver sang er unik, et album som man kan miste seg selv i." (Hamburger Abendblatt) «Dette er verdensmusikkpop med teft og sjarme» (Gaesteliste.de) «For en stemme! […] Et mesterverk så fint at man vil gråte! (Nurnberger Nachrichten) "En gigantisk konsert med et grandiost lydbilde og en vanvittig stemme" (SüdwestPress)"En Magisk mikstur av rytmer og poesi, melodier og sang, Afrika og Skandinavia" (Dresdner Neueste Nachrichten) "Kristin har aldri latt seg fange av skandinavia-klisjeer.. Også på det nyeste albumet «Traces of You» går låtskriveren med den formidable stemmen inn på nye musikalske veier, helt til Vest-Afrika."  (Volkstimme.de)

Billetter: https://tikkio.com/tickets/12160-kristin-asbjornsen

 

kristin-asbj0761-3-med-res-a4 (1).jpg

Haustdans med Isiass

laurdag 19 oktober          20.00   

                                                 Volda Turisthotell

Mat og musikk: kr 500/ Musikk kr. 200

Smektande, dansbar jazzmusikk kombinert med eit godt måltid og god drikke - kunne det ha vore noko? Nettopp det vil vi prøve å arrangere når det er klart for "Haustdansen".

Vi har sikra oss nokre av dei mest rutinerte musikarane i distriktet som skal syte for både høyrbar og dansbar musikk, kjøkkensjefen på Volda Turisthotell skal ordne med god mat/drikke, og DU skal ta med deg godt humør og gode vener.

Saman skal vi få ein kjekke kveld med god mat og drikke, god musikk og godt lag!

For dei som vil kjøpe mat - bestill på førehand på tlf 700 77050

Matserveringa startar kl 20:00
Musikken startar kl 21:30
71705184_10158786166655130_5887237480809

Hot Club de Norvège

mandag 7 oktober

20:00

Rokken

kr 250 / 150 medlem  / 100 student

Hot Club de Norvège 40-års jubileumsturné

 

Høstens hotteste eventyr blir Hot Club de Norvèges store 40-års jubileumsturné sammen med Hallgeir Pedersen. Legendarisk Djangomusikk med de originale pionerene i genren!

 

Det er nå to år siden sist Hot Club de Norvège var i Nord-Norge, og mye nytt har skjedd; Ex-Satyricon-gitaristen Gildas Le Pape har blitt fast medlem i kvartetten, og på denne éne turnéen blir selveste Hallgeir Pedersen med som gjest. Det blir med andre ord gitar-extravaganza som aldri før, og en hyllest til Django Reinhardt.

 

Denne turnéen blir forøvrig siste mulighet til å høre gitaristen Jon Larsen live. Fra nyttår begynner den 18 år gamle gitarvirtuosen Ola Erlien i Hot Club de Norvège, mens Jon Larsen takker av etter 41 år sammenhengende på veien. Så denne turnéen blir historisk. Genuin Djangomusikk av internasjonalt kaliber!

 

Hotte hilsner 

HOT CLUB DE NORVEGE 1979-2019

Jon Larsen - gitar
Finn Hauge - munnspill, fiolin
Gildas le Pape - gitar
Audun Ellingsen - bass

Hallgeir Pedersen - gjestesolist på gitar

Billetter:

https://tikkio.com/tickets/11825-hot-club-de-norvege-jazzklubben

69909733_1194906854026051_11628484324533
bottom of page