top of page

Lena Nymark

Studenthuset Rokken

søndag 10.des

20:00 (OBS!)

250,- 
200,- (medlem)
   50,- (student)

Lena Nymark - vokal

Dag-Filip Roaldsnes - piano

Jo Fougner Skaansar - bass

Stig Rennestaum  - Trommer

Lena Nymark (37) slepp før jul soloalbumet «Trapped in Silence» og gledar med dette ein solid tilhengarskare som har latt seg begeistre av den leikne, uforutsigbare artisten. Nymark veit å bergta sitt publikum med yndige, melodiøse, søkande og samtidig trygge vokaltonar. Etter å ha vore med i den internasjonalt anerkjente trioen Dinosau i ei årerekke, slapp ho for tre år sidan sitt første soloalbum «Beautiful Silence». Anmeldarane svarte med å omtale ho som ein spanande, allsidig og  grenselaus artist: «Dette er så langt fra A4-pop som vel mulig, men den er likevel lett tilgjengelig» (Side 2), «Sangeren Nymark bærer fram de romantisk-eksistensielle tekstene uttrykksfull og med fint kontrollert stemme» (Terje Mosnes, Jazz i Norge).

Nymark har med seg Dag-Filip Roaldsnes med nydelige, klingande melodiar på piano, kontrabassist Jo Fougner Skaansar supplerer med meditative, nær terapeutiske tonar på bassen. Stig Rennestaum, Nymark si musikalske tvillingsjel i snart to tiår, er sjølvsagt med på trommer. Nymark smyg, trillar og støter seg fram mellom dem, gir musikarane tydelig plass, og resultatet vert eit naken, nært uttrykk der vokalen både ledar an og underordnar seg. Det er vokalist Nymark som står for albumet sine tekstar og komposisjonar. Etter i fjor å ha gjeve ut ei plate med berre norske tekstar, i lag med Jens Arne Molvær, har ho denne gongen også skrive på engelsk.

Ta ei pause i ei hektisk førjulstid og nyt denne perla på Rokken!

TIDLIGARE KONSERTAR/KAFEAR

Stolen Moments

Porse

laurdag 02.des

13:00-15:00

 100,-  /  50,- (stud)
                     0,- (medlem)

Stolen Moments - på Bjørke

Stolen moments starta som trio på bestilling til eit 50-årslag der jubilanten ynskte seg standard-jazz frå den gyldne swing-epoken midt på 1900-talet.
Seinare vart trioen utvida til både kvintett og sekstett, heile tida med sentrale musikarar frå det lokale musikklivet i ein mannsalder.

Manntalet og mannskapet har skifta litt, men det musikalske utgangspunktet har heilt tida vore det same; Gjenkjennelig og melodiøs standard-jazz med islett av storband-sound og swing-fot!

Her blir det godstemning på Porse! 

Stolen Moments består av Stein Helge  Solstad; gitar, Stein Lied; trommer, Svein Hunnes; bass,John Inge Leira Bjøringsøy; piano, Ivar Kvangardsnes; trompet, Einar Opsvik; tenorsax og Fernando Lopez på altsax

Rohey

Rokken

torsdag 30.nov

21:00

250,- 
150,- (medlem)
  50,- (student)

Rohey Taalah - vokal

Ivan Blomqvist - keys

Kristian B. Jacobsen - bass

Henrik Lødøen - trommer

Bandet Rohey har dype soul-røtter og et retrofuturistisk sound som skaper et tidløst uttrykk der sjanger-grenser mellom neo-soul, jazz og R&B viskes ut. Musikken har en old-school vibe, men er på samme tid forankret i det 21. århundre med fete synthesizers, pulserende groover og smakfulle detaljer. Sammen er bandet gjennomført underholdende, virtuost, intelligent og på samme tid tilgjengelig for publikum. 

Isjazz

laurdag 03.nov

Porse

Ketil Rasmussen; Vokal/Saksofon, 
Per Arne Brandal; gitar,
Svein Hunnes; bass,
Stein Lied; trommer

13:00-15:00

 100,-

   50,- (stud)
      0,- (medlem)

Neste band ut på jazzkafescena er det lokale Isiazz. Medlemmane er alle gamle travarar i det lokale musikkliv; Frontmannen er Ketil Rasmussen, til dagleg kulturskulerektor i Stryn i meir enn 20 år, men kanskje meir kjend som storbandleiar, Sinatra-tolkar av klasse, samt ein framifrå klarinettist. Då er det kanskje færre som veit at han også er ein ytterst habil trekkspelar? 

Kompet beståande av Per Arne Brandal på gitar, Svein Hunnes på bass og Stein Lied på trommer er også godt kjende på våre trakter.

Smektande og melodiøse evergreens godt rotfest i standardjazzen er stikkord som beskriv reportoaret som blir framført denne laurdagen.

Freedoms trio

Ørsta Kulturhus

tysdag 24.okt

" FREEDOMS TRIO, tre musikere fra tre verdensdeler: gitaristen Steinar Aadnekvam opprinnelig fra Bergen, bassisten Rubem Farias fra Salvador - Brasil og trommeslageren, sangeren Deodato Siquir fra Maputo - Mozambique. Et enestående eksempel på musikkens forenende kraft! Tre verdensartister på sine respektive instrument former her en enhet som tar publikum med på en musikalsk reise preget av eksplosiv lekfullhet, inderlig skjønnhet og grenseløse rytmer. "

- Sprelsk musikk full av yrende glede over livet og musiken - (Dagbladet)
- Freedoms Trio plays fearlessly and full of melodic and rythmic invention. (thejazzbreakfast . com/UK)

- Simply brilliant world jazz (Folkworld, Tyskland)

Steinar Aadnekvam - akustisk gitar/stemme
Rubem Farias - elektrisk bass/stemme
Deodato Siquir - trommer/sang

19:30

250,- 
190,- (medlem)

200,- (student)

FREEDOMS TRIO har ein høyrt meir og meir snakk om dei siste par åra. Det er ikkje rart.Gruppa er ein av dei mest aktive nordiske gruppene i den sjangeren ein kan kalle "World Jazz" akkurat no, og dei turnerar frekvent i heile Norden og ned gjennom Europa. FREEDOMS TRIO er eit ensemble i stadig utvikling, og spelestader som allereie har presentert Freedoms Trio kan fortelje om jublande mottaking, god atmosfære og intrikat, men innbydande og tilgjengelig musikk med tropisk, kokande "vibe" ..

Kirsti, Ola og Erik

Rokken

tirsdag 17.okt

21:00

250,- 
150,- (medlem)
  50,- (student)

Gjennom samarbeid med en lang rekke profilerte band og artister samt kritikerroste soloutgivelser, er den allsidige sangeren Kirsti Huke en helt sentral skikkelse i norsk jazzliv. Sammen med den prisbelønte komponisten og fiolinisten Ola Kvernberg og

Kirsti Huke; Vokal,  Ola Kvernberg; fiolin, Erik Nylander; trommer

trommeslager Erik Nylander tolker hun nå noen av sine favoritter fra populærmusikken. Trioen løfter fram kjente og ikke fullt så kjente låter fra artister som Nick Cave, ABBA, Beach Boys og Nina Simone. Låtene plukkes varsomt fra hverandre, som skjøre relikvier. På tross av at de alle tre er virtuoser på sine instrument, har en enorm respekt for låtene gjort at trioen gjennom kreativ bruk av instrumentene og særegne arrangementer, fokuserer på å formidle de de oppfatter som selve essensen i musikken.

Jam

laurdag 07.okt

13:00-15:00

 100,- / 50,- (stud)
                   0,- (medlem)

Porse

Denne laurdagen vert det høve til å bidra sjølv til moroa. Jazzklubben stiller med stødig komp, klare til å la lokale stjerner skine i front. 

Kan du berre ei låt? Ta med deg hornet og kom! 
Kan du fleire?  Det går også bra. 

bottom of page